Dirigent


 Johan L. Rodenhuis 

Is een bekende dirigent, die al jarenlang diverse koren onder zijn hoede heeft (gehad). Vanaf zijn kinderjaren is hij actief in de muziek. Orgel- en koormuziek is zijn grote passie. 

Op jonge leeftijd was hij al dirigent van een jeugdkoor en tevens organist. Hij volgde een dirigentenopleiding en diverse bijscholingen. Hij is als dirigent (kinderkoren/jongerenkoren/kerkkoor en mannenkoren) ruim 35 jaar actief. 

Hij is thans dirigent van:

- Kamerkoor STS  (Side Table Singers)
- Chr. Mannenkoor Meppel
- Projectkoor Kolderveen (gemengd koor)
- CGZ de Lofstem in Oosterwolde
- Kerkkoor in Havelte

Hij leidt regelmatig projectkoren met speciale thema's. Ook is hij regelmatig interim- en gastdirigent bij andere koren. Daarnaast is hij organist in de Nederlands Hervormde Kerk in Dwingelo. Als jurylid beoordeelt hij regelmatig de kwaliteit van andere koren en treedt op als koorcoach.

Met zijn koren gaf hij vele concerten in Europa en daar buiten. De in 2008 overleden organist/dirigent Klaas Jan Mulder was zijn grote voorbeeld. Er waren optredens voor radio en televisie en met zijn koren zijn er diverse cd's gemaakt. Hoogtepunten in het buitenland waren o.m. optredens/concerten in: Münster, Salzburg, Gdansk, Helsinki, Parijs, Tblissi in Georgië, St. Petersburg, Tallinn in Estland, Riga, Boedapest, Kiev, Los Angeles, Aparacid in Brazilië, Rio de Janeiro, Sofia, Wenen, Melk (Oostenrijk), Estergom in Hongarije, Rome en Leipzig.

Grote namen met wie hij concerten gaf waren o.a.:

Ivan Rebroff, Vicky Brown, Thérèse Steinmetz, Caroline Kaart, Marco Bakker, Ernst Daniël Smid en vele anderen.